Wat doe je met je sloopauto?

Balen je hebt een ongeluk gehad met je auto of hij is zomaar stil komen te staan wat moet je nu. Als jij een ongeluk hebt gehad moet jij je auto opnieuw laten keuren bij de apk. Als je auto niet door de keuring heen komt is dat heel vervelend. Je moet de auto dan gaan repareren totdat hij wel door de keuring heen komt. In sommige gevallen valt een auto helemaal niet meer gerepareerd te worden. Dan moet je auto wel naar de sloperij. Dit is erg jammer vooral als je auto nog niet zo oud is. Sommige auto’s vallen nog wel te repareren, maar kun je beter niet doen. Hoe dat allemaal in zijn werk zit gaan we je verder in deze blog uitleggen. Lees maar snel verder voor meer informatie over een sloopauto

Waarom naar de sloop?

Er zijn natuurlijk meerdere redenen waarom je auto stuk is. Maar de meest voorkomende reden is toch wel dat de auto te oud is. En met te oud bedoelen we dat de auto al zoveel rij jaren achter de rug heeft dat hij er op een gegeven moment mee ophoud. Als dat gebeurd terwijl je niet thuis bent is dat best wel vervelen. Want hoe krijg je die auto nou weer thuis. En nog een vraag is valt dit te repareren. Als jouw auto ineens stopt met rijden en niet meer aan wilt gaan ze kijken of het nog waard is dat ze de auto repareren. Vaak kan dit wel maar soms niet. Omdat de dagwaarde van een hele oude auto best laag is kan het zijn dat je verlies loopt als je de auto laat repareren. Dit noem je economisch total loss dat houd dus in dat je de auto wel kan repareren maar dat het zonde is van je geld. De dagwaarde van de auto ligt namelijk lager dan de reparatiekosten. Je hebt ook technisch total loss. Dat houd in dat je de auto dus echt niet meer kan repareren de auto ligt dan helemaal in de kreukels. Vaak is er dan ook een heftig ongeluk gebeurd. Nu je weet wat de meest voorkomende redenen zijn gaan we je vertellen wat de services zijn van een sloperij. 

De service

Als je auto een WOK status heeft dan is het heel erg lastig om je auto naar de sloperij te brengen. Je wilt dan vast graag weten of een autosloperij jouw auto kan ophalen. Bij de meeste sloopbedrijven kan dit wel. Maar voordat jij je aanmeldt bij een sloopbedrijf kijk er dan wel goed naar. Zorg er ook voor dat een sloperij erkend is bij het RDW als dit niet zo is dan kan het soms lastig worden met de financiële zaken. Jouw auto moet namelijk van je naam afgeschreven worden. Dat doe je samen met het sloopbedrijf daarom is het zo belangrijk dat ze erkend zijn bij het RDW.