Waarom je sloopauto naar de autosloperij brengen?

autosloperij

Een sloopauto is een auto die je niet meer wilt gebruiken voor vervoer. Zo kan het zijn dat je een ongeluk hebt gehad, of dat je auto niet meer door de keuring komt. Dit is vervelend en vaak moet je de auto laten repareren door een garage. Liggen de reparatiekosten hoger dan de dagwaarde van het voertuig? Jammer, maar dat betekent wel dat je auto klaar is voor de autosloperij en dat je hem moet verkopen. Een sloopauto verkopen op het internet is moeilijk en hier is weinig vraag naar, zo kan het eenvoudig maanden duren. Het is veel beter om je sloopauto naar de autosloperij te brengen, zodat je er direct vanaf bent. Je bent op deze manier niet meer belastingplichtig en je hoeft ook geen verzekering meer te betalen. Maar wat doet een autosloperij nu precies? En wat is de vergoeding? In dit artikel gaan we dit uitgebreid behandelen zodat je er meer over te weten komt.

Wat doet een autosloperij precies?

Een autosloperij is bijna altijd erkend door het RDW en dit is ook heel belangrijk. Wanneer je je sloopauto naar de autosloperij brengt, wil je natuurlijk dat deze niet meer op je naam staat. Een autosloperij erkend door het RDW kan hiervoor een vrijwaring code regelen, zo geven ze de auto aan voor demontage bij het RDW. Op deze manier ben je niet meer belastingplichtig en kun je een nieuwe auto kopen. De autosloperij gaat direct aan de slag met het demonteren van het voertuig. Zo worden alle vloeistoffen uit het voertuig gehaald, maar ook gevaarlijke stoffen zoals de accu. Daarnaast worden de bruikbare onderdelen opgeslagen in een magazijn voor latere verkoop. Heeft de sloopauto geen economische waarde meer voor de autosloperij? Mooi, want dan wordt het wrak naar een shredder gebracht en worden de stoffen voor nieuwe producten gebruikt.

Vergoeding

Wanneer je je sloopauto naar de autosloperij brengt, kun je een kleine vergoeding verwachten. Het gewicht van je auto bepaald vaak de vergoeding en dit heeft te maken met hoeveel de sloopauto oplevert in oud ijzer. Zo kun je vaak een vergoeding verwachten van rond de honderd euro. In sommige gevallen kan de vergoeding hoger uitvallen en komt dat doordat je waardevolle onderdelen hebt. Laat je de auto ophalen door de autosloperij? Dat kan, maar in de meeste gevallen gaat er wel een kleine vergoeding van de vergoeding af. Houdt je hier rekening mee en besluit bijvoorbeeld om zelf de auto naar de sloperij te brengen.